Hoćete li vidjeti mladi mjesec i Mars?

Večeras - 26. svibnja 2017. - hoćete li nakon zalaska sunca moći uhvatiti mladi polumjesec i crveni planet Mars nisko na zapadu? I hoće li muslimanski pjegavi Mjeseci u Americi vidjeti ovaj mjesec, koji označava početak ramazana? Oni u Americi imaju bolje šanse vidjeti ovaj mladi mjesec 26. svibnja od onih na Bliskom Istoku, u Europi ili Africi. Slijedite donje veze kako biste saznali više.

Hoćete li vidjeti Mars i mjesec 26. svibnja?

Hoće li promatrači Mjeseca u Americi vidjeti ramazanski mjesec 26. maja?

Mladi mjesec bio je blizu Marsa i u travnju 2017. godine. Gowrishankar Lakshminarayanan stvorio je 28. travnja ovaj kompozit slike s oblogom polumjeseca koji se nalazio iza Empire State Buildinga u New Yorku 28. travnja.

Hoćete li vidjeti Mars i mjesec 26. svibnja? Ljudi u Americi lakše će vidjeti mladi mjesec 26. svibnja, jer, kako orbitira na Zemlji, Mjesec će imati više sati da se distancira od sunca u vrijeme zalaska Sunca u Ameriku. Mjesec će na zalasku sunca 26. svibnja biti star više od jednog dana, što se može vidjeti iz Sjeverne i Južne Amerike. Ovaj mladi mjesec mogao se dobro vidjeti na zapadu nakon zalaska sunca.

Evo specifičnosti. Mladi mjesec mjeseca svibnja 2017. stigao je 25. svibnja 2017. u 19:44 UTC. U vremenskim zonama Sjeverne Amerike, koje su postavile vrijeme mladog mjeseca 25. svibnja u 16:44 ADT, 15:44 EDT, 14:44 CDT, 13:44 MDT, 12:44 PDT i 11:44 sam AKDT.

Općenito govoreći, mjesec stariji od jednog dana može se smatrati polumjesecem tankim šapama, ali samo kratko nakon zalaska sunca. Mjesec i Mars bit će vrlo blizu sjaja zalaska sunca. Oboje će nestati ispod zapadnog horizonta prije nego što postane dobro i mračno. Možda će vam trebati dvogled da biste vidjeli Mars (ili eventualno mladi mjesec).

Mars je dugo proveo na našem večernjem nebu. Sjećate se prije godinu dana kada je bila relativno blizu Zemlje? Prije godinu dana, Mars je bio svjetliji nego prije 10 godina. Sada je Mars slab i daleko preko Sunčevog sustava. Zemlja će se okrenuti pred Marsom u orbiti i uskoro uopće nećemo vidjeti planet jer će biti iza sunca. Mars će se ponovo pojaviti na zoru prije zore oko rujna 2017. Tada će se nastaniti dugo, dosadno vrijeme pojavljivanja prije zore tijekom rujna, listopada, studenog i prosinca. U 2018. godini odjednom će svijetliti i postati spektakularno svijetla! To je zato što će Zemlja opet prolaziti između sunca i Marsa, što radimo svake druge godine. U 2018. Mars će nam biti bliži nego što je to bio slučaj od 2003. Vrijedi čekati!

Zato pazite na Mars i zbogom se pozdravite ako možete. Ovaj kalendar zalaska sunca mogao bi pomoći.

Prvo viđenje mladog mjeseca obilježit će početak ramazana. Slika putem Emiratesa 24/7.

Hoće li promatrači Mjeseca u Americi vidjeti ramazanski mjesec 26. maja? Ovaj mladi mjesec važan je za muslimansku kulturu. Povratak ovog mladog mjeseca na večernje nebo označava početak ramazana, što je deveti mjesec u muslimanskom lunarnom kalendaru - najsvetiji mjesec za muslimane - i vrijeme dnevnog posta. U 2017. godini to mlado viđenje za zemlje Bliskog Istoka očekuje se 27. ili 28. svibnja. Ali, za Ameriku bi to viđenje mladog mjeseca moglo doći 26. svibnja. Vratite se gore i pročitajte odjeljak o mjesecu i Marsu kako biste naučili više.

Dno crta: Večeras - 26. svibnja 2017. - pitamo se koliko će ljudi uhvatiti mladi mjesec i / ili mjesec i Mars nakon zalaska sunca. Ako to učinite, javite nam u komentarima u nastavku!